Salam Sejahtera... Kami adalah pengedar sah Jus Delima Bio Emas. Kami juga menguruskan pesanan online ke seluruh Malaysia menggunakan perkhidmatan courier dan juga pos laju. Bagi penghantaran di Semenanjung tidak ada kos dikenakan. Sabah/Sarawak ditambah RM9.00 bagi satu botol. Sila hubungi Hotline: 013-9040 627 atau facebook kami Klik DISINI Terima Kasih...datang lagi!!!

www.biodelima.com @ BioDelima Testimoni

BIODELIMA  MENSTABILKAN PARAS KOLESTEROL
Tahap kolestrol yang tinggi boleh membawa risiko pada kesihatan. Amat sukar untuk mengekalkan tahap kolestrol dalam badan. Delima akan membantu meningkatkan tahap kolestrol yang baik disamping menurunkan kolestrol yang buruk.

BIODELIMA MEMPUNYAI TAHAP ANTIOKSIDAN YANG TINGGI
Delima terbukti mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi berbanding pesaingnya seperti anggur merah dan teh hijau. Delima merupakan sumber terbaik untuk antioksidan.

BIODELIMA MENCEGAH SERANGAN JANTUNG
Delima membantu melancarkan peredaran darah dalam badan. Ini adalah kaedah terbaik melindungi diri daripada penyakit jantung atau serangan jantung. Kandungan zat-zat, vitamin dan mineral dalam BioDelima berfungsi memecahkan bekuan darah dan longgokan kolestrol di  dalam saluran darah dan dengan itu menghindarkan serangan sakit jantung atau serangan strok yang amat digeruni.
Kandungan antioksidan dalam jus delima membantu menurunkan pembentukan lemak pada dinding arteri. Antioksidan membantu membaiki kawasan sel yang rosak. Delima mengandungi ‘flavonoids’ dan ‘polyphenols’ yang tinggi, antioksidan yang mampu melawan penyakit jantung dan kanser.

BIODELIMA MERANGSANG TENAGA BATIN
Jus delima kaya dengan kelebihan antioksidan yang dapat meningkatkan pengaliran darah pada genitals (alat kelamin). Apabila pengaliran darah berjalan secara normal tanpa gangguan, ia akan memulihkan fungsi alat kelamin terutama bagi lelaki dimana pengaliran darah yang optima diperlukan bila sampai masa untuk berhubungan dengan isteri.

BIODELIMA MENGUATKAN SISTEM PERTAHANAN BADAN
Delima merupakan pendekatan yang baik bagi melawan penyakit. Delima dapat memperbaiki kitaran darah pengguna. Tahap antioksidan akan membantu menguatkan sistem dalam badan dan melawan apa jua penyakit. Ini adalah langkah awal untuk pengguna dari menjadi mangsa serangan jantung atau penyakit hati. Kombinasi ekstrak buahan yang terdapat dalam BioDelima berupaya memulihkan kerosakan tisu-tisu badan yang seterusnya mempercepatkan pembentukan tisu baru bagi membaikpulih mana-mana organ badan yang mengalami kerosakan.

BIODELIMA MENCEGAH KENCING MANIS
Kajian mendapati pesakit kencing manis yang meminum jus delima selama 3 bulan dapat merendahkan kebarangkalian atherosclerosis (atau pengerasan pada arteries). Gula hadir secara bebas dalam kebanyakan jus dan berbahaya-bentuk. Dalam jus delima gula bercantum kepada antioksida yang unik, dimana sebenarnya menjadikan gula ini sebagai pelindung melawan atherosclerosis.”

Salah satu komponen dalam BioDelima ialah madu. Apabila BioDelima diminum, ia membantu merawat penkrias iaitu organ pengeluar insulin yang berfungsi untuk menukar gula kepada tenaga. Kencing manis berlaku kerana pankrias gagal mengeluarkan insulin. BioDelima akan merawat tisu-tisu penkrias yang rosak dan tisu baru akan terhasil yang seterusnya memulihkan penkrias. Manakala DioDelima yang disapukan keatas luka-luka yang diakibatkan oleh kencing manis, maka luka itu terlindung daripada jangkitan bakteria dan BioDelima mempercepatkan proses penyembuhan luka. Akhirnya tidak perlu lagi bahagian yang luka itu dipotong seperti lazimnya dialami oleh pengidap kencing manis kronik.

BIODELIMA MENGELAKAN KANSER KELENJAR PROSTATE
Dengan meminum jus Biodelima atau mengambil supplement Biodelima terbukti dapat mengurangkan perkembangan kanser kelenjar prostat. Kandungan bahan-bahan yang terdapat dalam ektrak buah goji mampu mengawal sel-sel kanser daripada merebak ke organ-organ lain. Bahan-bahan ini juga mampu memusnahkan sel-sel kanser.

BIODELIMA MELAWAN KANSER PAYUDARA
Minyak bijian daripada delima dapat memusnahkan sel kanser payudara dan mengekal tanpa menjejaskan sel sedia ada. Jus biodelima yang ditapai dan minyak bijian delima juga dapat membantu mengelakkan kanser payudara. Kajian di Wisconsin pula mendapati bahawa jus delima dapat menghalang pembesaran sel kanser kulit.

BIODELIMA MEMBANTU MENSTABILKAN TEKANAN DARAH
Jus delima mempunyai kandungan ‘phytochemical’ yang mendorong penerima serotonin dan estrogen, membaiki simptom tekanan dan tulang. Kandungan antioksidan pada biodelima juga mampu untuk mengurangkan pengumpulan sel darah kotor dan secara semulajadinya mengurangkan tekanan darah, faktor kepada pencegahan serangan jantung dan strok.

Biji anggur memain peranan penting sebagai agen pembersih saluran darah daripada kolestrol dan darah beku. Wajar ditekankan bahawa penyebab penyakit jantung dan strok ialah penyumbatan saluran darah oleh darah beku atau longgokan kolestrol yang menyekat aliran darah daripada sampai kepada jantung atau otak.
Manakala kandungan dalam biji zaiton pula akan bertindak untuk melembutkan dinding jantung dan dengan itu menstabilkan degupan jantung. Apabila degupan jantung setabil, dengan otomatik tekanan darah juga stabil.

BIODELIMA MENGUATKAN KESIHATAN GIGI
Delima diketahui dapat mengurangkan pembentukan plak pada gigi seterusnya dapat mengelakkan pengguna dari kehilangan gigi.

BIODELIMA MENGUATKAN DAYA INGATAN
Kajian Pusat Perubatan Universiti Vanderbilt mendapati sesiapa yang meminum jus delima tiga kali atau lebih setiap minggu dapat menurunkan 76 peratus pertumbuhan tanda penyakit Alzheimer’s.

BIODELIMA MENGHALANG KEMASUKAN VIRUS HIV-1 DAN MICROBICIDE
Keputusan eksperimen menunjukkan halangan kemasukan HIV-1 ke atas jus delima yang dapat menyerap kanji dalam badan. Virus kompleks yang diikat pada CD4 dan CXCR4/CCR5 dapat menahan serangan virus utama A sehingga G dan juga kumpulan 0.

BIODELIMA MEMBANTU TUMBESARAN OTAK BAYI
Meminum jus delima semasa mengandung dapat melindungi otak bayi semasa kelahiran. Doktor mengesahkan bahawa ketidakcukupan asid folik (folate) boleh menyebabkan tiub saraf yang cacat seperti kerosakan pada tulang belakang dan sumbing pada lelangit bibir untuk bayi. Persatuan Perubatan Amerika mencadangkan semua ibu mengandung mengambil supplemen yang mempunyai asid folik setiap hari. Jus delima memenuhi bekalan asid folik sebaik seperti vitamin dan mineral yang penting untuk perkembangan bayi.

[ Pada masa ini penulis sedang membuat pemerhatian kepada satu kes keluarga yang mempunyai tiga orang anak yang mengalami masaalah bibir sumbing. Dua lelaki dan satu perempuan. 

Bagi anak yang keempat yang dijangka lahir pada bulan September nanti, semasa kandunganya berusia 3 bulan, ibu telah mengambil BioDelima. Ianya diteruskan pada bulan ke empat hingga ke tujuh. Pada sekitar pertengahan bulan Julai 2012, ibu tersebut telah membuat pemereksaan – scan dan mendapati imej yang dipaparkan memperlihatkan kesempurnaan pada bibir janin berkenaan.

Semoga Allah mengurniakan bayi yang sempurna sifatnya kepada keluarga ini. ]

Ianya juga mengandungi ‘potassium’ yang dapat mengelakkan kekejangan kaki yang dihadapi oleh ibu mengandung pada waktu malam.

BIODELIMA MENGURANGKAN BATUK DAN ASTHMA
Kandungan asid askorbik (vitamin C) yang tingi pada buah ini merupakan ejen anti-radangan yang hebat. Ia akan mengurangkan bunyi dehitan pada pengidap asthma dan lelah.

Suka juga diingatkan kepada sesetengah pengidap asma, selepas mengambil BioDelima, berlaku sedikit peningkatan pada peringkat 5 hari terawal. Bagaimana pun ianya akan kembali menurun selepas tempuh tersebut. Ini adalah fenomena tindakbalas badan terhadap BioDelima dan ia merupakan tindakbalas normal.

BIODELIMA MELAWAN PENYAKIT GOUT
Gout berlaku disebabkan oleh kandungan urik asid yang tinggi dalam darah. Asid urik yang tinggi ini akan menghakis tulang rawan dibahagian sendi dan akan membentuk hablur Kristal yang tajam dan akan terkumpul di ruang-ruang sendi. Hablur Kristal yang tajam ini akan menyebabkan kesakitan yang amat sangat kepada pengidap.

BioDelima akan bertindak menurunkan paras asid urik kepada tahap normal dalam darah. Lebihan asid urik akan disingkir kel;uar melalui pembuangan air kencing.
Suka juga diingatkan kepada sesetengah pengidap gout, selepas mengambil BioDelima, berlaku sedikit peningkatan kesakitan pada peringkat 5 hari terawal. Bagaimana pun ianya akan kembali menurun selepas tempuh tersebut. Ini adalah fenomena tindakbalas badan terhadap BioDelima dan ia merupakan tindakbalas normal.

BIODELIMA MENGELAK PENYAKIT AWAL PAGI (ALAHAN IBU MENGANDUNG)
BioDelima membantu mengawal paras hormone bagi ibu-ibu mengandung. Dengan keadaan hormone pada keadaan normal, ia akan mengelakkan ibu-ibu daripada mengalami gejala alahan seperti muntah-muntah, lesu, tidak bermaya dan letih-letih.

Penulis juga telah membuat pemerhatian keatas ibu mengandung yang mengambil BioDelima dimana ibu tersebut adalah seorang pengamal perubatan atau doctor perubatan. Seminggu sebelum menghadhiri pepereksaan beliau mengambil BioDelima bertujuan untuk mengekalkan tenaga dan kecergasan untuk beliau menduduki pepereksaan.

BIODELIMA MENCANTIK  KULIT
Delima mengandungi ‘potassium’ yang tinggi, selain dari mineral-mineral lain seperti fosfor, kalsium, besi, dan sodium, dan vitaman-vitamin A, B1, B2, B3, dan C. Bertindakbalas bersama sodium, ‘potassium’ mengatur ekuilibrium air tubuh dan menjaga degupan jantung agar tetap normal (bagi ibu dan perkembangan fetusnya). Buah ini menunjang kepekaan saraf dan otot agar berfungsi secara teratur (kajian mendapati rahim wanita lebih kuat sesuai dengan kepekaannya menunjang pergerakan bayi yang dikandung), mencegah edema, dan mengurangi kadar gula yang beredar di dalam darah (ibu yang baru pertama kali hamil atau lebih dari 3 kali kehamilan).

Delima menghilangkan rasa letih otot dan memungkinkannya bergerak dengan mudah, dan juga menguatkan jantung.

 
Biodelima dikeluarkan oleh:

Gofocus International Sdn Bhd
dan diedarkan oleh:
Rummaan Resources (00255055 D)
44-2, Jalan 2A/27A, Seksyen 1,
Wangsa Maju,
53300 Kuala Lumpur.


Filed Under:Leave a Reply

Artikel Paling Popular Minggu Ini